zondag 2 november 2014

Art journal: give me a whisper...

Sometimes I get the question: ”What’s an art journal?”  My first answer is that it’s a book in which people experiment with all different kinds of materials.
For me however it is a book in which I put my thoughts and feelings in a creative way. I start with a quote or a part of a lyric and I create a background that reflects how I sense this text.
For this page I started with a sentence out of a song Guns And Roses made: “Don’t you cry” (original version).

Soms vragen mensen wel al eens wat een art journal is en het eerste antwoord is dan dat het een boek is waar veel mensen op een creatieve manier aan het experimenteren gaan met verschillende materialen.
Voor mij persoonlijk is het echter een boek waarin ik op een creatieve manier mijn gedachten neer zet.  Ik vertrek uit een quote of een deel van een muziektekst en bouw daarrond een creatieve achtergrond die aansluit bij hoe ik het aanvoel.  Voor deze pagina ben ik gestart met een zin uit een liedje van Guns and Roses: “Don’t cry” ( original version).


I always incorporate different things that, that for me, have a certain meaning.  Angels for those I'm missing because they left much to early, clocks and crackles accents for the time spend without them, the twinkling H2O on the background, the stars,...

Ik verwerk ook altijd dingen die, voor mij, een betekenis hebben. De engeltjes voor al diegenen die ik zo hard mis omdat ze te vroeg moesten gaan, uurwerken en crackle accents voor de tijd die voorbij ging zonder hun, een zachte glimmering op de achtergrond met de twinking H2O's, de sterren,...


Curious about the song?
Benieuwd om het liedje te horen?


3 opmerkingen:

 1. Hey Veerle,

  Doordacht, met liefde en daardoor weer zo fijn gemaakt...
  Super!

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook dit is een zeer mooie creaties! Het verhaal erbij maakt je werkjes nog mooier en specialer! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Veerle, ik heb deze in het echt al mogen bewonderen, prachtig gemaakt! Ik hoop dat jij ook vele fluisteringen in de wind mag horen die je hart verwarmen.
  Axl heeft alleszins mijn hart verwarmt met mooie jeugdherinneringen :-) Ik was vergeten hoe knap hij toen was...

  Veel liefs,

  Lins xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...