vrijdag 2 december 2011

Tutorial: zelf bloemen maken 2

Zoals beloofd nog een tweede makkelijke manier om zelf een mooi roosje te maken.  Niemand hoeft nog te zeggen dat ze geen bloem in de juiste kleur heeft als er één pons en een restje cardstock binnen handbereik is.
Opnieuw maar één enkele pons nodig...je vind verschillende formaten in de catalogus van artemio.
Of mocht je een cricut hebben en de cardridge mini monograms kan je onderstaand vormpje ook uitsnijden.
Je start dus met een scalloped cirkeltje en daar ga je zelf een stukje uitsnijden. Je begint dicht bij de scallops en gaat langzaam iets verder weg van de scallops.  Zo krijg je strakjes in het hart van de roos kleine blaadjes en rondom rond steeds groter wordende blaadjes.  Zorg dat je niet té ver van je scallops gaat snijden, anders wordt je ross te hoog.  Nadien maak je kleine insnijdingen om beginnende blaadjes te creëren.
Het stukje dat je uit de cirkel snijd haal je weg, het overgebleven sliertje papier gaan we terug bewerken met een embossingtool.  Aan de achterkant gaan we terug cirkeltjes draaien zodat er wat rondingen komen in de "blaadjes".  Bovendien wordt je papier zo iets makkelijker te hanteren strakjes.


Volgende stap is het opdraaien van ons roosje.  Neem de kant waar je het dichtst bij de scallops sneed vast tussen je pincet endraai alles rond je pincetbeen op...


Als alles strak is opgerold lijkt het nog nergens op, laat je alles een beetje losser krijg je echt al je roosje.

Je hebt nu de mogelijkheid om je blaadjes wat bij te gaan werken, wat verder krullen,een beetje omplooien,...
Kleef nu je losse eindje vast, draai je roosje hierbij zo vast of zo los op als je zelf wil.  Het kan zijn dat je nu wel door je roosje heen kan kijken maar dat lossen we op door onderaan een restje van de cardstock te kleven.  En zie... je hebt een super mooi roosje:


Laat maar horen wat jullie er van vinden.

1 opmerking:

  1. zo simpel en toch zo mooi!Maar ja,ge moet het maar weten he.Bedankt voor de uitleg zenne
    groetjes,marika

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...