maandag 17 september 2012

Pan pastels en...

Ik laat jullie vandaag al even een paar clean and simpel kaartjes zien die je kan maken met de pan pastels.  Ik heb ze simpel gehouden en geprobeerd om elke keer een bepaalde techniek met de pan pastels er in te verwerken.
Het eerste kaartje maakte ik om te zien welke leuke resultaten je kan krijgen als je versamark ( de kleurloze stempelinkt) gaat combineren met de pan pastels ( PP).
Ik heb eerst met gewone papieren plakband ( je weet wel die je gebruikt om je ramen te beschermen bij het schilderen) een strook afgebakend op de kaart.  Daarna heb ik daarin gestempeld met de versamark.  Even wachten en dan de PP er over.  Waar de versamark zit krijg je een donkerdere kleur van de PP.  De donkergroene bloemetjes dus.  Na afloop heb ik nog eens opnieuw gestempeld met versamark en daarover wit embossingpoeder aangebracht.  Maar als je daar over gaat met de PP dan kleurt zelfs je geëmboste afbeelding in een zachter groen...
Het gekleurde bloemetje is gestempeld met versamark en eerst aangezet met een lichtgroen.  Meteen daarna een klein beetje oranje inhet midden van de bloemetjes aangebracht en over de blaadjes donker groen.
En op een verhoogje gekleefd.
Niet vergeten fixeren ;-)Bij het volgende kaartje heb ik opnieuw mijn papieren kleefband gebruikt om stroken af te bakenen op mijn kaart.  En daarna ben ik twee kleuren gaan aanbrengen ( oranje en lichtgroen).
Eerst met een klein beetje wit er tussen en nadien gewoon met het lichtgroen over gans de kaart om de kleuren mooi in elkaar te laten overlopen.  En ik ben echt heel blij met hoe die in elkaar overlopen.  Mooi vloeiend, geen harde lijnen.
Daarna met een stempel en versamark gestempeld en daarover de PP om de vierkantjes en het tekstvakje te maken (tekst gestempeld met stazon).  Wat zwarte lijntjes na het fixeren en voila...heel makkelijk een kaartje klaar.


En het laatste...dat is nog niet helemaal af.  Ik twijfel nog over welke tekst ik er op wil gaan verwerken maar ik ben wel super enthousiast over het resultaat :-)
Jullie kennen vast en zeker wel al de verschillende mallen die er te koop zijn.  We zullen op de stand van Schleiper ook mallen mee hebben en eentje daarvan is de onderstaande van TCW.  Ik vind die super omdat het een vrij mannelijke mal is maar ook een tijdloze uitstraling kan geven.
Ik heb hier de basis eerst aangezet met bruine PP en daarna de mal erboven op.  Die heb ik dan "ingekleurd" met een oranje PP en dan weer wat van het bruin er in vermengd...Ik heb wel maar een deeltje van de mal ingekleurd en de oranje PP laten "uitdoven" naar de rechterkant toe. Met een gekleurd stiftje ben ik nog even in de mal wat randen gaan tekenen na het fixeren
Wat zwarte inkt  en zwarte spettertjes er op en klaar is kees :-).
Ik heb al een paar quotes in gedachten maar als jullie er eentje hebben waarvan jullie zeggen: die zou leuk zijn geef hem gerust door bij de opmerkingen.


Dit zijn een paar toepassingen die je super gemakkelijk kan doen met de pan pastels. Ik heb alvast al een paar leuke ideetjes voor kaartjes met deze technieken die ik wil gaan maken op de beurs.


1 opmerking:

  1. Vicky Borrey: "Het lukt niet om een berichtje na te laten op je blog, dus ik doe het dan maar zo:
    Amai, mooie creaties weer, mijn handen jeuken nu nog meer om ermee aan de slag te gaan!!!"

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...